ENEZDE BALIKÇILIK
Zengin balık çeşitlerine sahip Enez’e, İtalyan avcılık
dergileri bile yer vermiş. Her yıl Haziran ayında Enez’de av ve balık festivali
de düzenleniyor. Balıkçılık özellikle Sultaniçe ve Vakıfköylülerin uzmanlık
alanı olarak gösteriliyor. Bölgenin bir özelliği de deniz ile göllerin
birbirine karışmasından dolayı hem tuzlu hem de tatlı su balıkçılığının
gelişmiş olması.Yılan balığı hem tatlı hem tuzlu suda yaşayıp üreyebiliyor. Birçok hastalığa da iyi geldiği söyleniyor. Meriç Nehri’nde ve Gala Gölü’nde yakalanan yılan balıklarının
müşterisi İtalyanlar. Kılçıksız ve yağlı etiyle rağbet görüyor. Enez’i dünyaya
tanıtan bir başka balık ise “Üzmene Kefali”. Deniz ve bataklık arasında kalan
Üzmene Gölü’nde yakalana bu kefal türünün bembeyaz eti ızgara için ideal
sayılıyor.
 |
PAÇOZ PİLAKİ |
ENEZ DE YILANBALIKLARI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder