Sayfalar

Translate

8 Mart 2013 Cuma

ENEZDE BALIKÇILIK


            Zengin balık çeşitlerine sahip Enez’e, İtalyan avcılık dergileri bile yer vermiş. Her yıl Haziran ayında Enez’de av ve balık festivali de düzenleniyor. Balıkçılık özellikle Sultaniçe ve Vakıfköylülerin uzmanlık alanı olarak gösteriliyor. Bölgenin bir özelliği de deniz ile göllerin birbirine karışmasından dolayı hem tuzlu hem de tatlı su balıkçılığının gelişmiş olması.Yılan balığı hem tatlı hem tuzlu suda yaşayıp üreyebiliyor.  Birçok hastalığa da iyi geldiği söyleniyor. Meriç Nehri’nde ve Gala Gölü’nde yakalanan yılan balıklarının müşterisi İtalyanlar. Kılçıksız ve yağlı etiyle rağbet görüyor. Enez’i dünyaya tanıtan bir başka balık ise “Üzmene Kefali”. Deniz ve bataklık arasında kalan Üzmene Gölü’nde yakalana bu kefal türünün bembeyaz eti ızgara için ideal sayılıyor. 










PAÇOZ PİLAKİ


                                                          ENEZ DE YILANBALIKLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder